Fazuľová polievka s kyslou kapustou
2018-02-08- komentárov
- Kategórie: Polievky , Výdatné
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Fazuľová polievka s kyslou kapustou
Ingrediencie
- 1 ks údené bravčové koleno (asi 1,5 kg s kosťou)
- 500 g kyslej kapusty
- 1 ks veľkú cibuľu
- 4 ks bobkové listy
- 1 lyžička celého čierneho korenia
- 500 g zemiakov
- soľ
- 4 konzerva sterilizovanej fazule
- 1 dl oleja
- 4 lyžica hladkej múky
- 1 lyžica mletej červenej papriky
- 1 dl mlieka
- 1 dl smotany
- 1/2 lyžička mletého čierneho korenia
Postup
Krok 1
Do hrnca s vodou dáme variť údené koleno. Mäkké koleno vyberieme, vykostíme a mäso pokrájame na menšie kúsky. Do vývaru dáme pokrájanú kyslú kapustu, očistenú a prekrojenú cibuľu, bobkový list a celé čierne korenie. Zemiaky pokrájané na kocky uvaríme v osolenej vode. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme ich do polievky, aj s vodou, v ktorej sa varili. Pridáme fazuľu. Z oleja a múky pripravíme tmavšiu zásmažku. Po odstavení s ohňa pridáme mletú červenú papriku, premiešame a rýchle (aby paprika nezhorkla) pridáme zásmažku do polievky. Do zvyšku zásmažky pridáme mlieko a smotanu. Premiešame a pridáme do polievky. Okoreníme mletým čiernym korením a v prípade potreby osolíme. Do polievky vrátime späť pokrájané mäso. Ešte krátko prevaríme.