Vanilkové slimáky

2011-11-24

Ingrediencie

  • 600 g hladkej múky, 6 žĺtkov, mlieko, 40 g kvasníc, štipku soli. Krém: 250 g práškového cukru, 150 g masla, 2 vrecúška vanilkového cukru. Masť na vymastenie pekáča. Mlieko a cukor na potretie.

Postup

Krok 1

Do 1 dl mlieka dáme lyžičku hladkej múky rozdrobené čerstvé kvasnice. Necháme vykysnúť. Hladkú múku vymiešame so žĺtkami, štipkou soli a kváskom. Miesime a pridávame mlieko podľa potreby, až vznikne pomerne husté cesto. Cesto je dobre vymiesené vtedy, keď sa začne odlepovať od stien misy. Na pomúčenej doske cesto rozdelíme na tri bochníky. Prikryjeme ich utierkou a necháme vykysnúť. Krém: práškový cukor, vanilkový cukor a maslo vyšľaháme. Bochník na doske vymiesime a rozvaľkáme na kruh s hrúbkou asi 5 mm. Potrieme ho tretinou krému a zvinieme do rolády, ktorú pokrájame na 4 cm dlhé kúsky. Jednotlivé kúsky poukladáme do vymasteného pekáča reznou stranou dolu (hore). Roztopenou masťou, pomocou potrieme aj bočné strany slimákov. Prikryjeme utierkou a necháme chvíľu kysnúť. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. V polovici pečenia potrieme mliekom, v ktorom sme vymiešali cukor. Dopečieme do zlatistej až hnedej farby.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 631
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

632

Podobné recepty:
  • Browneese (čokoládová torta)

    Browneese (čokoládová torta)

  • Škoricovníky z kysnutého cesta

    Škoricovníky z kysnutého cesta

  • Želatínový zákusok

    Želatínový zákusok

kuk