Baklažán zapečený so zubáčom

2015-11-26

Popis

Rýchle jedlo, v ktorom nájdete zdravé suroviny. Baklažán so zubáčom zachutí spolu s osmaženou cibuľkou.

Ingrediencie

  • 1 ks baklažán
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olivový olej
  • 3 ks zemiaky
  • 30 g masla
  • 1 lyžica hladkej múky
  • na hrot noža postrúhaného muškátového orieška
  • 2 dl mlieka
  • 400 g plátkov zubáča (zubáč česky candát)
  • 3 ks paradajky
  • 2 strúčik cesnak
  • 2 ks vetvičky čerstvého oregana
  • 80 g tvrdého syra
  • jarnú cibuľku

Postup

Krok 1

Baklažán pokrájame na kolieska hrubé asi 0,5 cm. Osolíme ich, okoreníme a opečieme na menšom množstve olivového oleja. Zemiaky uvaríme v osolenej vode, ošúpeme a pokrájame na kolieska hrubé 0,5 cm. V masle osmažíme múku, pridáme soľ, mleté čierne korenie a podlejeme mliekom. Za neustáleho miešania uvaríme hladkú omáčku, ktorú ochutíme muškátovým orieškom. Plátky zubáča pokrájame na podobnú veľkosť ako kolieska baklažánu, osolíme, okoreníme a osmažíme na olivovom oleji. Na čistom olivovom oleji osmažíme rozdrvený cesnak a oregano.

Krok 2

Do zapekacej misky (menších misiek) vrstvíme baklažán, zemiaky, omáčku, kolieska paradajok, cesnak s oreganom a rybu.

Krok 3

Posypeme strúhaným syrom a vložíme do vyhriatej rúry. Zapekáme asi 20 minút.

Krok 4

Porcie dozdobíme osmaženou jarnou cibuľkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 567
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

568

Podobné recepty:
  • Pečená ryba

    Pečená ryba

  • Rybie filé s plesňovým syrom

    Rybie filé s plesňovým syrom

  • Kyslé slede s marinádou

    Kyslé slede s marinádou

kuk