Strúhaný tvarohový koláč
2011-05-17- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Koláče
Ingrediencie
- 400 g hladkej múky, 250 g stuženého tuku na pečenie (napríklad Palmarinu), 150 g práškového cukru, 1 vrecúško vanilkového cukru, 1 lyžičku prášku do pečiva, 1 žĺtok 3 lyžice kakaového prášku. Náplň: 500 g jemného tvarohu, 250 g práškového cukru, 1 lyžicu škrobovej múčky, 3 žĺtky, 4 bielky, maslo a múku na vymastenie a vysypanie plechu.
Postup
Krok 1
Preosiatu múku zmiešame s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom, práškom do pečiva a s kakaom. Do jamky v strede sypkej zmesi dáme 1 žĺtok. Zmäknutý tuk nakrájame na menšie kúsky a všetko spolu zmiešame a vypracujeme cesto. Cesto rozdelíme na 2 časti a dáme na 30 minút odstáť do chladničky. Náplň: 3 žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a škrobovou múčkou do peny. Po častiach pridávame tvaroh a dobre vymiešame. Zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Plech vymastíme maslom a vysypeme múkou. Jednu časť cesta nastrúhame na strúhadle s hrubšími otvormi. Na to navrstvíme tvarohovú plnku. Na plnku nastrúhame druhú časť cesta. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Pečieme asi 20 minút.