Domáce laskonky II
2016-05-11- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
- Čas prípravy : 40 min.
- Čas varenia : 30 min.
- Celkový čas : 70 min.
Popis
Chutné laskonky, ktoré zaženú chuť po sladkom. Laskonky plníme žĺtkovým krémom a bielkovým základom.
Ingrediencie
- 5 ks bielkov
- 300 g práškového cukru
- 100 g mletých orechov
- 1 lyžica polohrubej múky
- 5 ks žĺtkov
- 150 g práškového cukru
- 1 vrecúško vanilkového cukru
- 250 g masla
Postup
Krok 1
Bielky vyšľaháme s postupným pridávaním cukru na tuhý sneh. Sneh dáme nad paru a metličkou šľaháme 15 minút. Po vychladnutí zľahka primiešame mleté orechy a múku. Pomocou formičky (na vykrajovanie pagáčov) sneh nanášame na papier na pečenie. Pečieme – sušíme pri okolo 130°C asi 30 minút. Žĺtky vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom.
Krok 2
Misku dáme nad paru a miešame pokým nezačnú tuhnúť. Za občasného premiešania ich necháme vychladnúť. Primiešame zmäknuté maslo a dobre vyšľaháme.
Krok 3
Odložíme do chladničky. Na bielkový základ, pomocou zdobiaceho vrecka, navrstvíme krém, na ktorý mierne zatlačíme druhý bielkový základ.
Krok 4
Necháme stuhnúť v chladničke.