Domáce laskonky II

2016-05-11
  • Čas prípravy : 40 min.
  • Čas varenia : 30 min.
  • Celkový čas : 70 min.

Popis

Chutné laskonky, ktoré zaženú chuť po sladkom. Laskonky plníme žĺtkovým krémom a bielkovým základom.

Ingrediencie

  • 5 ks bielkov
  • 300 g práškového cukru
  • 100 g mletých orechov
  • 1 lyžica polohrubej múky
  • 5 ks žĺtkov
  • 150 g práškového cukru
  • 1 vrecúško vanilkového cukru
  • 250 g masla

Postup

Krok 1

Bielky vyšľaháme s postupným pridávaním cukru na tuhý sneh. Sneh dáme nad paru a metličkou šľaháme 15 minút. Po vychladnutí zľahka primiešame mleté orechy a múku. Pomocou formičky (na vykrajovanie pagáčov) sneh nanášame na papier na pečenie. Pečieme – sušíme pri okolo 130°C asi 30 minút. Žĺtky vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom.

Krok 2

Misku dáme nad paru a miešame pokým nezačnú tuhnúť. Za občasného premiešania ich necháme vychladnúť. Primiešame zmäknuté maslo a dobre vyšľaháme.

Krok 3

Odložíme do chladničky. Na bielkový základ, pomocou zdobiaceho vrecka, navrstvíme krém, na ktorý mierne zatlačíme druhý bielkový základ.

Krok 4

Necháme stuhnúť v chladničke.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1890
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1891

Podobné recepty:
  • Praclíky

    Praclíky

  • Slané paličky zo zemiakového cesta

    Slané paličky zo zemiakového cesta

  • Rýchle kysnuté pagáče

    Rýchle kysnuté pagáče

kuk