Lososová roláda
2011-03-05Ingrediencie
- 200 g tenkých plátkov lososa, 2 lyžice dijónskej horčice, 2 lyžičky trstinového cukru, 1/4 lyžičky soli, štipku chilli, 1 lyžičku worchestrovej omáčky, 1/2 limety, pažítku, kôpor.
Postup
Krok 1
Horčicu, cukor, soľ, chilli, worchestrovú omáčku zmiešame. Plátky lososa poukladáme na alobal, potrime ochutenou horčicou a posypeme zmesou nadrobno pokrájanej pažítky a kôpru. Na to poukladáme druhú vrstvu plátkov lososa, ktoré potrime horčicovou zmesou, posypeme zmesou pažítky a kôpru, pokvapkáme limetovou šťavou a zvinieme do rolády. Alobal, vo forme valca na koncoch uzatvoríme ako salonku a odložíme do mrazničky asi na štvrť hodinku, alebo do chladničky na niekoľko hodín. Po odstránení alobalu pokrájame na plátky. Podávame s kaviárom a šalátom z lisovej zeleniny.