Créme Brûlée (Krém brilé)

2016-04-20
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 40 min.
  • Čas varenia : 75 min.
  • Celkový čas : 115 min.

Popis

Krém môžeme použiť na flambovanie.

Ingrediencie

  • 1 l šľahačkovej smotany
  • 1 ks vanilkový lusk
  • 10 ks žĺtkov
  • 60 g vanilkového cukru (3 vrecúška)
  • 6 lyžička hnedého trstinového cukru

Postup

Krok 1

Rúru predhrejeme na 120 °C. Vanilkový lusk pozdĺžne prekrojíme (otvoríme), dužinu so semiačkami vyberieme a pridáme do smotany aj s prázdnym obalom. Šľahačku, za stáleho miešania, pomaly privedieme k varu. Smotanu odstavíme, prázdny lusk vyberieme a necháme vychladnúť. Žĺtky dobre vymiešame s vanilkovým cukrom. Miešame, pokým žĺtková hmota nezbelie. Vychladnutú šľahačku vmiešame do žĺtkovej zmesi tak, aby sa nevytvárala pena.

Krok 2

Zmes nalejeme do šiestich keramických pohárikov (zapekacích misiek), maximálne do polovice ich výšky a poukladáme ich do pekáča. Do pekáča nalejeme toľko vriacej vody, aby siahala do polovice výšky pohárikov. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme 60 až 75 minút. Necháme vychladnúť.

Krok 3

Po vychladnutí odložíme do chladničky najmenej na 2 hodiny. Tesne pred podávaním povrch rovnomerne posypeme hnedým trstinovým cukrom a opálime cukrárskou plynovou pištoľou. Pracujeme rýchlo, cukor musí mierne zhnednúť, ale krém musí zostať studený.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2515
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2516

Podobné recepty:
  • Párty kolieska

    Párty kolieska

  • Teplý broskyňový dezert

    Teplý broskyňový dezert

  • Falošné cinzano

    Falošné cinzano

kuk