Slané palacinky s kelovou náplňou
2011-02-06- komentárov
- Kategórie: Zelenina a zemiaky s mäsom , Iné , Bezmäsité pokrmy , Od lusa/nidhi
Ingrediencie
- 1/ p a l a c i n k y : polohrubá múka a trocha hrubej pohánkovej múky, sušený cesnak, červená mletá sladká paprika aj štipľavá, mletý koriander, mletá džíra /kumín/, sušené bylinky - horalka, korenie bez soli, kurkuma, mleté čierne korenie, solčanka, kypriaci prášok - natural bez fosfátu, voda, repkový olej 2/ kelová n á p l ň : olivový alebo 100%-ný repkový olej, 1 necelá na mesiačiky pokrájaná cibuľa, soľ, cukor, 1/3 menšieho kelu pokrájná na rezance, 1 stonka nadrobno nakrájaného zeleru sedano, 1/4 pokrájanej zelenej papriky, 1/2 nahrubo nastrúhanej mrkve, kurkuma, mleté čierne korenie, trocha vody, solčanka, kúsok zeleninovej kocky
Postup
Krok 1
1/ p a l a c i n k y : všetky ingrediencie premiešame zasucha, pridáme vodu, dôkladne vymiešame na primerane tekuté cesto, z ktorého obvyklým spôsobom urobíme palacinky /pozn.: majú peknú červeno-hnedastú farbu a sú jemné chrumkavé/ 2/ n á p l ň : cibuľu dáme na olej, pridáme najprv štipku soli neskôr štipku cukru, papriku, zeler, kel, koreniny, vodu, mrkvu dáme až ku koncu.