Karé pečené v bôčiku

2011-01-17

Ingrediencie

  • 1,5 kg vykosteného bravčového karé, 1 kg bôčika s kožou, 100 g údenej slaniny, 0,5 posekaných bravčových kostí, 3 lyžičky rasce, 1 lyžičku korenia čili, 3 lyžičky soli, 4 bobkové listy, 1 lyžičku postrúhanej citrónovej kôry, 3 lyžice oleja, 1 lyžičku mletého čierneho korenia, 1 lyžičku majoránu, 8 strúčikov cesnaku, 2 mrkvy, 1 malý zeler, 2 petržleny, 1 cibuľu, 4 vetvičky rozmarínu, 2 lyžičky hladkej múky, 50 g masla, 0,5 l bieleho vína, 2 kocky masoxu, vodu.

Postup

Krok 1

Karé prešpikujeme prúžkami slaniny a celými strúčikmi cesnaku. Rascu zmiešame s korením čili, soľou, citrónovou kôrou, mletým čiernym korením, majoránom, bobkovým listom a olejom. Dvoma tretinami zmesi korenia potrieme karé, pričom sa snažíme koreniny vtrieť do mäsa (mäso „masírujeme“). Bôčik po dĺžke pokrájame na pásy, ktorými karé obalíme, resp. karé do neho zabalíme. Mäso obviažeme motúzom a potrieme zvyšnou časťou zmesi korenia. Mäso vložíme do pekáča, na posekané kosti a podlejeme zmesou masoxu, vody a časti vína. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia. Po štvrťhodinke mäso prikryjeme alobalom, teplotu v rúre znížime na 180 stupňov Celzia a pečieme ďalej. Občas mäso podlejeme výpekom a pridávame zvyšok vína. Po 1,5 hodine pečenia mäso odokryjeme, obložíme pokrájanou mrkvou, petržlenom, zelerom, cibuľou, cesnakom, rozmarínom a podľa potreby podlejeme vínom, prípadne vodou. Odkryté pečieme ešte 30 minút. Upečené mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Výpek so zeleninou vydusíme, zaprášime múkou, krátko, za stáleho miešania, opražíme, podlejeme 1 dl vody a pridáme kúsok masla. Premiešame a odstavíme. Omáčku prepasírujeme a polievame ňou mäso pri podávaní.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1524
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1525

Podobné recepty:
  • Pečené marinované údené koleno

    Pečené marinované údené koleno

  • Haškov guláš

    Haškov guláš

  • Živánska na ražni

    Živánska na ražni

kuk