Kaviárový šalát

2010-12-30

Ingrediencie

  • 750 g menších zemiakov, 1 vajce, 1 viazaničku pažítky, 2,5 dl zeleninového vývaru, 7 lyžíc citrónovej šťavy, 4 lyžice oleja, 2 lyžice kyslej smotany, 1,5 dl bieleho jogurtu, soľ, čierne korenie, 50 g kaviáru.

Postup

Krok 1

Zemiaky uvaríme v šupke a očistíme. Vajce uvaríme natvrdo a nadrobno nakrájame. Pažítku umyjeme a nasekáme. V hrnci zmiešame zeleninový vývar, citrónovú šťavu a olej, osolíme, okoreníme. Zemiaky nakrájané na plátky dáme do misy, zalejeme horúcim vývarom a dvadsať minút necháme postáť. Potom ich zlejeme a pridáme k zmesi, ktorú pripravíme zmiešaním smotany, jogurtu, dochutenou soľou, korením a prípadne trochou cukru. Posypeme nasekaným vajcom, kaviárom a pokrájanou petržlenovou vňaťou. Podávame k rybe, alebo samotný, ako predjedlo.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1151
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1152

Podobné recepty:
  • vydatny cestovinový šalát

    vydatny cestovinový šalát

  • Syrový šalát so šunkou a zeleninou

    Syrový šalát so šunkou a zeleninou

  • Špenátový šalát so smotanou

    Špenátový šalát so smotanou

kuk