Vianočný zemiakový šalát

2010-11-27

Ingrediencie

  • 2 kg lojovitých zemiakov (tzv. rožky), 200 g šunky, 300 g sterilizovaných uhoriek, 3 kyslejšie jablká, 8 na tvrdo uvarených vajec, 3 poháre (3x2,5 dl) majonézy, citrónovú šťavu z jedného citróna, 2 lyžičky soli, 1/2 lyžičky mletého bieleho korenia, 1 worcesterskej omáčky, 3 lyžice horčice, 100 g šprot.

Postup

Krok 1

Zemiaky uvaríme v šupke, deň vopred. Zemiaky ošúpeme a pokrájame na kocky. Vložíme ich do veľkej misy. Šunku a uhorky pokrájame na rezančeky, ošúpané a jadrovníkov zbavené jablká na hrubo postrúhame, vajcia pokrájame na kocky a všetko pridáme k zemiakom. Pridáme majonézu, citrónovú šťavu, soľ, mleté biele korenie, worcesterskú omáčku, horčicu a rukami rozdrvené šproty. Šalát dôkladne premiešame rukami. Šalát by mal 1 deň odležať v chlade.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 835
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

836

Podobné recepty:
  • Šalát s morských plodov

    Šalát s morských plodov

  • Šopský šalát (pravý bulharský)

    Šopský šalát (pravý bulharský)

  • Taliansky šalát Napoli

    Taliansky šalát Napoli

kuk