Špenátové halušky s nivovou omáčkou
2010-11-16- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo syra a tvarohu
Ingrediencie
- Na halušky: 3 vajcia, 500 g polohrubej múky, 200 g špenátového pretlaku, soľ. Na omáčku: 2,5 dl smotany na šľahanie, 2 tavené syry v črievku, 200 g syra s modrou plesňou, štipku mletzého bieleho korenia, štipku mletého zeleného korenia, soľ.
Postup
Krok 1
Z múky, vajec, špenátu, štipky soli a vody vypracujeme polotuhé cesto. Cesto pretláčame cez „haluškovač“ do vriacej vody. Uvarené halušky scedíme. Do kastrólika nalejeme smotanu, pridáme postrúhaný syr s modrou plesňou, tavený syr a necháme rozpustiť na miernom ohni. Pridáme mleté biele a zelené korenie a podľa chuti soľ.