Špenátové halušky s nivovou omáčkou

2010-11-16

Ingrediencie

  • Na halušky: 3 vajcia, 500 g polohrubej múky, 200 g špenátového pretlaku, soľ. Na omáčku: 2,5 dl smotany na šľahanie, 2 tavené syry v črievku, 200 g syra s modrou plesňou, štipku mletzého bieleho korenia, štipku mletého zeleného korenia, soľ.

Postup

Krok 1

Z múky, vajec, špenátu, štipky soli a vody vypracujeme polotuhé cesto. Cesto pretláčame cez „haluškovač“ do vriacej vody. Uvarené halušky scedíme. Do kastrólika nalejeme smotanu, pridáme postrúhaný syr s modrou plesňou, tavený syr a necháme rozpustiť na miernom ohni. Pridáme mleté biele a zelené korenie a podľa chuti soľ.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1802
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1803

Podobné recepty:
  • Biela fazuľa na smotane

    Biela fazuľa na smotane

  • Zelenina s jogurtovým dipom

    Zelenina s jogurtovým dipom

  • Palacinky naslano

    Palacinky naslano

kuk