Furmanské strapačky
2018-02-21- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Cestoviny
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Furmanské strapačky. Servírujeme s perkeltom a polejeme trochou šťavy.
Ingrediencie
- Zemiaky
- hladkú múku
- vajce
- soľ
- kyslú kapusta
- cibuľu
- cesnak
- bravčové alebo hovädzie mäso
- mletú červenú papriku
- olej alebo masť
Postup
Krok 1
Z postrúhaných zemiakov, múky, soli a vajca urobíme cesto na strapačky, ktoré uvaríme vo vriacej osolenej vode. Na oleji opražíme cibuľu, pridáme cesnak a pokrájanú kyslú kapustu a podusíme. V druhom hrnci uvaríme perkelt z bravčového alebo hovädzieho mäsa klasickým spôsobom, ale necháme len minimum šťavy pod mäsom. Uvarené strapačky premiešame s podusenou kyslou kapustou. Servírujeme s perkeltom a polejeme trochou šťavy.