Pre krvnú skupinu 0: "chlieb" v podobe placiek z pohánkovej a pšenovej múky

2010-06-13

Ingrediencie

  • 1,5 šálky pohánky a pšena, 2 až 3 lyžice pohánkovej múky, 2 až 3 lyžice sójovej múky, mahá korenie, džíru mletú, rasce mletú, bylinkovú soľ, zeleninovú koreniacu zmes -klare gemusebruhe, sušenú alebo čerstvú petržlenovú vňať alebo pažítku, červenú mletú sladkú papriku, kurkumu, čili práškové, štipku mletého čierneho korenia, 1 lyžicu olivového oleja, kypriaci prášok natural - bez fosfátov, vodu (neznáme druhy korenín dostať v orientálnych predajniach).

Postup

Krok 1

Pohánku a pšeno zomelieme zvlášť na elektrickom mlynčeku, pridáme pohánkovú múku a sójovú múku (pšeničnú múku nepoužívame kvôli lepku a neznášanlivosti touto krvnou skupinou). Pridáme všetky ostatné ingrediencie spolu s olejom a vymiešame polotuhé cesto, ktoré môžeme nechať odstáť do druhého dňa, ale môžeme ho aj ihneď použiť pri príprave placiek a to nasledujúcim spôsobom: na panvicu dáme trocha olivového oleja (taký druh, ktorý nemá charakteristickú trpkú chuť). Cesto formujeme lyžicou namočenou do studenej vody, kým dostaneme požadovaný tvar stredne hrubej placky, ktorú opečieme do chrumkava z oboch strán. Rôzne národy majú rôzne podoby chlebov, aj my si podľa našej fantázie a možností môžeme tiež upiecť svoj chutný, voňavý, zdravý, domáci chlebík bez konzervantov. Podávame ho napríklad, s nahrubo nastrúhanou uhorkou s pásikmi červenej papriky, poliatou olejom z tekvicových jadier, ochutenou zeleninovou koreniacou zmesou a štipkou cukru.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1186
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1187

Podobné recepty:
  • Rizoto s naklíčeným mungom a špaldou

    Rizoto s naklíčeným mungom a špaldou

  • Fazuľovo-kapustový šalát na teplo a na studeno

    Fazuľovo-kapustový šalát na teplo a na studeno

  • Karfiolový paprikáš

    Karfiolový paprikáš

kuk