Mušle dusené na víne s cesnakom

2015-09-29
  • Mušle dusené na víne s cesnakom

Ingrediencie

  • 1250 g mušlí – slávok, 200 g cherry paradajok, 6 strúčikov cesnaku, 4 šalotky, 2 dl bieleho suchého vína, 0,75 dl olivového oleja, zelenú jarnú cibuľku, čerstvú bazalku, zelenú petržlenovú vňať, 2 vetvičky čerstvého majoránu, 125 g masla, mleté čierne korenie, soľ, čili papričky.

Postup

Krok 1

Na olivovom oleji zľahka opečieme cesnak pokrájaný na plátky, šalotku pokrájanú nadrobno. Prilejeme víno a necháme ho takmer úplne vyvariť. Pridáme čerstvé, umyté, uzatvorené mušle, premiešame a zakryjeme pokrievkou. Keď sa mušle otvoria (neotvorené vyhodíme) pokrievku odstránime a necháme ich vyvariť odkryté. Pridáme cherry paradajky prekrojené na polovice, zelenú jarnú cibuľku a nasekané čerstvé bylinky. Na záver primiešame maslo a okoreníme čiernym korením, prípadne osolíme (voda uvoľnená z mušlí je dostatočne slaná – solíme podľa svojej chuti). Môžeme pridať čili papričky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2574
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2575

Podobné recepty:
  • Kapor vo farebnom cestíčku

    Kapor vo farebnom cestíčku

  • Rybárska polievka z kapra

    Rybárska polievka z kapra

  • Kapor na spôsob chambord

    Kapor na spôsob chambord

kuk