Vločkové karbonátky
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
Ingrediencie
- 200 g ovsených vločiek, 2 dl mlieka, 60 g strúhanky, soľ, mleté čierne korenie, 1 vaječný žĺtok, 2 strúčiky cesnaku, 40 g cibule, 20 g oleja, 20 g hladkej múky. Na obalenie: 60 g hladkej múky, 1 vajce, 0,5 dl mlieka, 120 g strúhanky, olej na vyprážanie.
Postup
Krok 1
Z mlieka a ovsených vločiek uvaríme hustú kašu, necháme vychladnúť. Do vychladnutej pridáme očistenú nadrobno nakrájanú cibuľu opraženú na oleji, žĺtok, prelisovaný cesnak, soľ, korenie, podľa potreby zahustíme strúhankou. Z hotovej masy tvarujeme karbonátky, ktoré obalíme v múke, vajciach a strúhanke. Vyprážame na rozohriatom oleji. Podávame s rôzne upravenými zemiakmi a zeleninou.