Vločkové karbonátky

2015-09-29

Ingrediencie

  • 200 g ovsených vločiek, 2 dl mlieka, 60 g strúhanky, soľ, mleté čierne korenie, 1 vaječný žĺtok, 2 strúčiky cesnaku, 40 g cibule, 20 g oleja, 20 g hladkej múky. Na obalenie: 60 g hladkej múky, 1 vajce, 0,5 dl mlieka, 120 g strúhanky, olej na vyprážanie.

Postup

Krok 1

Z mlieka a ovsených vločiek uvaríme hustú kašu, necháme vychladnúť. Do vychladnutej pridáme očistenú nadrobno nakrájanú cibuľu opraženú na oleji, žĺtok, prelisovaný cesnak, soľ, korenie, podľa potreby zahustíme strúhankou. Z hotovej masy tvarujeme karbonátky, ktoré obalíme v múke, vajciach a strúhanke. Vyprážame na rozohriatom oleji. Podávame s rôzne upravenými zemiakmi a zeleninou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 834
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

835

Podobné recepty:
  • Puding z miešanej zeleniny

    Puding z miešanej zeleniny

  • Zeleninový guláš

    Zeleninový guláš

  • Nakladaný syr Feta

    Nakladaný syr Feta

kuk