Fazuľová polievka Jókai

2018-02-08

Popis

Fazuľová polievka Jókai

Ingrediencie

  • 400 g suchej farebnej fazule
  • 150 g mrkvy
  • 150 g petržlenu
  • 100 g zeleru
  • 50 g červená cibuľa
  • 100 g masti
  • 100 g múky
  • 500 g klobásy
  • 500 g údeného bravčového kolena
  • 2 strúčik cesnaku
  • 1 ks bobkový list
  • petržlenovú vňať
  • 6 dl kyslej smotany
  • 2 l mäsového vývaru
  • soľ
  • papriku červenú mletú
  • ocot

Postup

Krok 1

Suchú fazuľu deň pred varením umyjeme a necháme cez noc namočenú. Na druhý deň ju opäť umyjeme a dáme variť v mäsovom vývare. Pridáme údené koleno, klobásu a bobkový list. Klobásu po 10 minútach vyberieme a odložíme nabok. Keď fazuľa začne mäknúť, pridáme na kocky nakrájanú zeleninu. Na miernom ohni necháme vrieť. Keď koleno zmäkne, vyberieme ho z polievky. Polievku zahustíme zápražkou. Zápražku pripravíme z masti na ktorej speníme na jemno nakrájanú červenú cibuľu; pridáme múku a keď sa sfarbí do zlata, pridáme cesnak a mletú červenú papriku; premiešame a rýchle dáme do polievky. Varíme asi 10 minút. Pridáme kyslú smotanu, rozmiešame, pridáme trocha octu a necháme prevrieť. V prípade potreby dochutíme soľou. Koleno vykostíme, nakrájame na drobné kocky, klobásu nakrájame na kolieska a pridáme do polievky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2103
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2104

Podobné recepty:
  • Pórová polievka II

    Pórová polievka II

  • Kyslá polievka I

    Kyslá polievka I

  • Zmiešaná hubová polievka

    Zmiešaná hubová polievka

kuk