Pivové placky k pivu
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Zelenina a zemiaky s mäsom , Zemiaky s mäsom , Predjedlá, chuťovky, nátierky , Chuťovky, zájedky
Ingrediencie
- 1 kg zemiakov, 3 vajcia, 2 lyžice hladkej múky, 2 lyžice strúhanky, 8 strúčikov cesnaku, 1 dl svetlého piva, 1 lyžičku zeleninovej koreniacej zmesi, 150 až 200 g údeného mäsa, 1 lyžičku majoránu, soľ, mleté čierne korenie, olej.
Postup
Krok 1
Zemiaky na jemno postrúhame, mierne osolíme, premiešame a necháme chvíľu odstáť. Tekutinu zlejeme. K zemiakom pridáme vajcia, múku, strúhanku, prelisovaný cesnakom, pivo, zeleninovú koreniacu zmes, korenie a soľ podľa chuti (asi 1/2 lyžičky). Primiešame na malé fliačky pokrájané údené mäso a majorán. Zmes kladieme do menšieho množstva horúceho oleja. Vidličkou cesto roztiahneme na tenké placky. Smažíme z oboch strán kým nezískajú zlatistú kôrku. Na panvicu prilievame iba malé množstvo oleja pred smažením ďalšej porcie cesta. Podávame k pivu.