Cesto na pizzu a omáčka na pizzu ako z reštaurácie

2016-04-05
  • Počet porcií : 6
  • Čas prípravy : 180 min.
  • Čas varenia : 10 min.
  • Celkový čas : 190 min.

Popis

Pizza pečená pri vysokej teplote ako z pizzerie s úžasnou omáčkou!

Ingrediencie

  • 300 g polohrubej múky
  • štipka soli
  • 1 lyžička cukru
  • 1 lyžička sušených kvasníc (ak použijeme čerstvé tak iba kúsok)
  • 2 dl vlažnej vody
  • 2 lyžica olivového oleja
  • 400 g paradajok
  • 1 lyžica popučeného cesnaku
  • 2 lyžica cukru
  • 1 lyžica nadrobno pokrájanej cibule
  • oregano
  • bazalka
  • 2 dl vody
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 ks paradajkový pretlak

Postup

Krok 1

Do vlažnej vody nasypeme cukor a kvasnice a necháme postať 10 minúť. Kvások nalejeme do múky, pridáme štipku soli a olivový olej. Všetko dobre miešame asi 10 minút. Ak sa cesto lepí pridáme malé množstvo múky. Po vymiesení zakryjeme fóliou na pečenie a necháme na teplom mieste kysnúť 2 hodiny. Ak cesto použijeme skôr, nebude také jemne a nadýchané.

Krok 2

Omáčka: lyžicu cibule a lyžicu cesnaku podusíme na oleji na miernom ohni do zlatista. Pridáme nadrobno pokrájané paradajky, 2 lyžice cukru a pretlak. Asi po 5-tich minútach dusenia pridáme 1 dl vody, alebo podľa toho, ako je zmes tuhá, tak až po 15-tich minútach. Pridáme bazalku, oregano, soľ a čierne korenie podľa chuti. Po 5-tich minútach odstavíme a omáčku prepasírujeme cez sito. Množstvo pripravenej omáčky je na 4 až 5 pízz.

Krok 3

Vyformované cesto potrieme omáčkou a pečieme pri najvyššej teplote asi 10 minút. Pečenie priebežne kontrolujeme a otáčame aby pizza bola rovnomerne upečená.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 602
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

603

Podobné recepty:
  • Slovácka tymbala

    Slovácka tymbala

  • Omáčka na špagety

    Omáčka na špagety

  • Anklbens - polotovar na pizzu

    Anklbens - polotovar na pizzu

kuk