Cesto na pizzu a omáčka na pizzu ako z reštaurácie
2016-04-05- komentárov
- Kategórie: Cestoviny, pizza , Pizza
- Počet porcií : 6
- Čas prípravy : 180 min.
- Čas varenia : 10 min.
- Celkový čas : 190 min.
Popis
Pizza pečená pri vysokej teplote ako z pizzerie s úžasnou omáčkou!
Ingrediencie
- 300 g polohrubej múky
- štipka soli
- 1 lyžička cukru
- 1 lyžička sušených kvasníc (ak použijeme čerstvé tak iba kúsok)
- 2 dl vlažnej vody
- 2 lyžica olivového oleja
- 400 g paradajok
- 1 lyžica popučeného cesnaku
- 2 lyžica cukru
- 1 lyžica nadrobno pokrájanej cibule
- oregano
- bazalka
- 2 dl vody
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 ks paradajkový pretlak
Postup
Krok 1
Do vlažnej vody nasypeme cukor a kvasnice a necháme postať 10 minúť. Kvások nalejeme do múky, pridáme štipku soli a olivový olej. Všetko dobre miešame asi 10 minút. Ak sa cesto lepí pridáme malé množstvo múky. Po vymiesení zakryjeme fóliou na pečenie a necháme na teplom mieste kysnúť 2 hodiny. Ak cesto použijeme skôr, nebude také jemne a nadýchané.
Krok 2
Omáčka: lyžicu cibule a lyžicu cesnaku podusíme na oleji na miernom ohni do zlatista. Pridáme nadrobno pokrájané paradajky, 2 lyžice cukru a pretlak. Asi po 5-tich minútach dusenia pridáme 1 dl vody, alebo podľa toho, ako je zmes tuhá, tak až po 15-tich minútach. Pridáme bazalku, oregano, soľ a čierne korenie podľa chuti. Po 5-tich minútach odstavíme a omáčku prepasírujeme cez sito. Množstvo pripravenej omáčky je na 4 až 5 pízz.
Krok 3
Vyformované cesto potrieme omáčkou a pečieme pri najvyššej teplote asi 10 minút. Pečenie priebežne kontrolujeme a otáčame aby pizza bola rovnomerne upečená.