Kefírová tortička s ríbezľami
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
Ingrediencie
- 200 g maslových sušienok, 2 lyžice mlieka, 100 g masla, maslo na vymastenie formy. Náplň: 300 červených ríbezlí, 0,5 l kefíru, 1 limetu, 150 g práškového cukru, 1 vrecúško vanilkového cukru, 15 práškovej želatíny, 1 vrecúško červeného tortového želé.
Postup
Krok 1
Sušienky postrúhame a zvlhčíme mliekom. Pridáme zmäknuté maslo a zo zmesi vypracujeme vláčnu hmotu, ktorú vtlačíme do maslom vymastenej tortovej formy. Limetu dôkladne umyjeme, osušíme, ostrúhame z nej tenkú vrstvu kôry a vytlačíme šťavu. Kôru i šťavu zmiešame s kefírom, práškovým a vanilkovým cukrom. Želatínu zmiešame s 0,8 dl vody a na 5 minút odložíme napučať. Potom ju zahrejeme takmer do varu a necháme rozpustiť. Horúcu želatínu vlejeme do kefíru a dobre premiešame. Keď začne zmes hustnúť, vsypeme do nej polovicu ríbezlí a rozotrieme na korpus vo forme. Odložíme do chladničky minimálne na dve hodiny. Tortové želé pripravíme podľa návodu. Povrch stuhnutej náplne posypeme druhou polovicou ríbezlí a zalejme pripraveným želé. Tortu dáme znova do chladničky na 3 až 4 hodiny.