Roláda s tofu
2008-12-29- komentárov
- Kategórie: Studená kuchyňa, údeniny , Iné
Ingrediencie
- 1 balenie lístkového cesta, 2 cibule, olej, 100g šampiňónov, 6 vajec, soľ, 300g tofu, 200g sójovej salámy.
Postup
Krok 1
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske natenko. Cibuľu posekanú nadrobno opražíme na oleji, pridáme šampiňóny pokrájané na plátky a dusíme domäkka. Potom primiešame vajcia, osolíme a urobíme riedku praženicu. Vychladnutú praženicu rovnomerne rozvrstvíme na lístkové cesto, pridáme tofu pokrájané na malé kocky, salámu pokrájanú na rezance a cesto zvinieme tak, aby praženica počas pečenia z cesta nevytiekla. Uložíme na vymastený plech a upečieme. Keď chceme, aby roláda mala peknú farbu, pred pečením ju potrieme rozšľahaným vajcom. (Namiesto sójovej salámy možno použiť aj šunku.)
Krok 2