Pizza s tofu
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Múčniky
Ingrediencie
- Cesto: kocky čerstvého droždia, lyžička cukru, 125 g hrubej múky, 25 g sójovej alebo celozrnnej múky, 2 lyžice oleja, 1 kávová lyžička soli. Plnka na pizzu: 4 lyžice oleja, 1 cibuľa, 1 mrkva, trochu zeleru, 1 – 2 strúčiky cesnaku, 300 g paradajok, 1 bobkový list, mleté čierne korenie, soľ, bazalka, oregano, petržlenová vňať, 250 g údeného tofu, zelené olivy, tvrdý syr na strúhanie.
Postup
Krok 1
Čerstvé droždie necháme nakysnúť v 1 dl osladenej vlažnej vody a zmiešame s múkami. Vymiešame hladké cesto, vyvaľkáme a dáme do vymastenej okrúhlej formy alebo na plech. Potrieme paradajkovou pastou alebo kečupom. Paradajkovú pastu pripravíme nasledovne: cibuľu a cesnak jemne nakrájame a opražíme na oleji. Pridáme postrúhanú mrkvu a zeler a po chvíľke dusenia i paradajky pokrájané na kocky. Dochutíme a necháme 20 – 30 minút variť na miernom plameni. Podlejeme troškou vody alebo bujónom. Pasta nemôže byť veľmi riedka, na jej zahustenie môžeme pridať paradajkový pretlak. Vychladnuté rozmixujeme a natrieme na cesto. Na to poukladáme nastrúhané údené tofu s posekanou cibuľou a olivy. Posypeme strúhaným syrom. Pizzu dáme do rúry a pečieme asi 20 minút. Podávame teplú.