Vegetariánsky stroganov
2008-11-16- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Sójové pokrmy
Ingrediencie
- 400 g marinovaného tofu, cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 200 g kyslých uhoriek, 250 g hríbov, 4 lyžice oleja, 2 lyžice múky, 1 bobkový list, 1/2 lyžičky tymianu, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 1 dl suchého bieleho vína, 10 - 15 kapár, 2 dl smotany na šľahanie, 1 lyžicu horčice, soľ, mleté čierne korenie.
Postup
Krok 1
Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Tofu nakrájame na menšie rezance, ktoré obalíme v múke a pridáme k cibuli. Sprudka, krátko opečieme, pridáme pokrájané hríby, pretlačený cesnak, bobkový list, tymian, paradajkový pretlak, víno, postrúhané uhorky a opláchnuté, posekané kapary. Osolíme, okoreníme podľa chuti a na miernom ohni varíme asi 3 minúty. Potom prilejeme smotanu, primiešame horčicu a krátko prevaríme. Podávame s ryžou alebo cestovinami.