Šišky II

2008-09-22

Ingrediencie

  • 1 kg polohrubej múky, 1 kocku kvasníc, 4 žĺtky, 40 g cukru, 100 g masla, alebo tuku Hera, Visa a pod., 2 lyžice rumu, postrúhanú kôrku z citróna, troška soli, mlieko podľa potreby, vanilkový cukor, práškový cukor, džem podľa chuti a tuk na vyprážanie alebo olej.

Postup

Krok 1

Kvasnice dáme do trošky vlažného mlieka, 10 g múky, štipku cukru a necháme vykysnúť. Kvások vylejeme do misky s preosiatou múkou spolu s práškovým cukrom, pridáme žĺtky, trocha posolíme, ale soľ nedáme do kvásku, ale tak okolo misky, pridáme rum, vlažný rozpustený tuk, cukor, citrónovú kôru a toľko mlieka, aby sme vypracovali vláčne cesto, ako na buchty. Keď nám cesto vykysne, rozvaľkáme ho na doske posypanej múkou (asi na 1 cm hrubé) a povykrajujeme formičkou alebo pohárom šišky, ktoré necháme ešte podkysnúť asi 10 - 15 min. Snažíme v rozhorúčenom tuku, na hotové dáme džem a posypeme práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 840
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

841

Podobné recepty:
  • Ryža s hubami

    Ryža s hubami

  • Pikantné tofu

    Pikantné tofu

  • Zeleninová štrúdľa

    Zeleninová štrúdľa

kuk