Celozrnné talianske bochníčky

2016-03-16

Popis

Zdravé raňajky s celozrnným múčnikom bohatým na zdraviu prospešné semiačka sezamu, ľanu a slnečnice.

Ingrediencie

  • 1 ks droždie
  • 2,5 dl vlažnej vody
  • 1,5 lyžica medu
  • 250 g hladkej múky (T650)
  • 250 g špaldovej alebo celozrnnej múky
  • 1,5 lyžička soli
  • mleté čierne korenie
  • hrsť byliniek (petržlenová vňať, nadrobno nakrájaná mladá cibuľka, pór a podobne)
  • 1,2 dl olivového oleja
  • nadrobno pokrájané olivy (na kolieska)
  • semiačka (ľan, sezam, slnečnica, tekvicové semiačka)

Postup

Krok 1

Na doske (alebo v piecke na chlieb) vypracujeme cesto, vytvarujeme 8 bochníčkov, položíme na plech s papierom na pečenie. Na vrch bochníčkov vyrežeme nožom kríž. Môžeme posypať ľanom, sezamom.

Krok 2

15 minút necháme podkysnúť, potrieme mliekom alebo 10% sladkou smotanou, môžeme posypať sezamom, ľanom alebo slnečnicou a pečieme 15 minút pri 200 °C (alebo 25 minút pri 180 °C).

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1030
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1031

Podobné recepty:
  • Vrak - ľahké jedlo, skoro ako palacinky

    Vrak - ľahké jedlo, skoro ako palacinky

  • Kapustový nákyp s makarónmi

    Kapustový nákyp s makarónmi

  • Kokosový dezert

    Kokosový dezert

kuk