Rudá vášeň

2008-05-12

Ingrediencie

  • 300 g bravčového mäsa, kečup, pivo (svetlé, + kola, alebo čierne), 2 strúčiky cesnaku, olej, rascu, majorán, soľ, mleté čierne korenie, papriková koreniaca soľ, zemiaky, korenie na americké zemiaky.

Postup

Krok 1

Bravčové mäso narežeme na približne 1 cm hrubé plátky. Plátky vložíme do vriacej osolenej vody asi na 15 minút. Kečup zmiešame s majoránom, soľou, mletým čiernym korením, paprikovým korením, rascou, pivom a cesnakom do riedkej hmoty. Do nej ponoríme už uvarene mäso a poukladáme na plech. Plech spolu s mäsom vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme 25 až 30 minút. Mäso počas pečenia zopár krát obraciame. Zemiaky si narežeme na štvrtiny a poukladáme na pekáč. Osolíme ich, pridáme olej a pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia približne 30 minút. Ku koncu pečenia zemiaky posypeme americkým korením a zvýšime teplotu na 200 stupňov, resp. na maximum a pečieme ešte 5 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1160
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1161

Podobné recepty:
  • Mäso marinované v jogurte

    Mäso marinované v jogurte

  • Zbojnícka krkovička

    Zbojnícka krkovička

  • Pomaly pečené hovädzie rebierka

    Pomaly pečené hovädzie rebierka

kuk