Mäkké medovníčky
2008-03-20- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
Ingrediencie
- 400 g hladkej múky, 170 g práškového cukru, 50 g masla, 2 vajcia, 1 lyžicu rumu, 3 lyžice medu, 1 kávovú lyžičku sódy bicarbóny, 1 lyžičku medovníkového korenia. Na bielu polevu: 140 g práškového cukru (dvakrát preosiaty), 1 bielok, trochu citrónovej šťavy.
Postup
Krok 1
Múku, cukor, maslo vajcia rum, med sódu bicarbónu a korenie spolu zmiesime. Dobre vypracované cesto necháme hodinu odpočívať a potom vykrajujeme rôzne tvary. Hrúbka cesta - podľa veľkosti medovníčkov by mala byť približne 5mm. Povykrajované tvary upečieme. Poleva: Dvakrát preosiaty cukor dobre vymiešame s bielkom a citrónovou šťavou. Miešame až do zhustnutia. Cukru dáme toľko, aby poleva po vymiešaní bola hladká a lesklá a len pomaly stekala po stenách nádoby. Na upečené medovníčky ju nanášame štetcom.