Mäkké medovníčky

2008-03-20

Ingrediencie

  • 400 g hladkej múky, 170 g práškového cukru, 50 g masla, 2 vajcia, 1 lyžicu rumu, 3 lyžice medu, 1 kávovú lyžičku sódy bicarbóny, 1 lyžičku medovníkového korenia. Na bielu polevu: 140 g práškového cukru (dvakrát preosiaty), 1 bielok, trochu citrónovej šťavy.

Postup

Krok 1

Múku, cukor, maslo vajcia rum, med sódu bicarbónu a korenie spolu zmiesime. Dobre vypracované cesto necháme hodinu odpočívať a potom vykrajujeme rôzne tvary. Hrúbka cesta - podľa veľkosti medovníčkov by mala byť približne 5mm. Povykrajované tvary upečieme. Poleva: Dvakrát preosiaty cukor dobre vymiešame s bielkom a citrónovou šťavou. Miešame až do zhustnutia. Cukru dáme toľko, aby poleva po vymiešaní bola hladká a lesklá a len pomaly stekala po stenách nádoby. Na upečené medovníčky ju nanášame štetcom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1098
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1099

Podobné recepty:
  • Guľky s citrónom

    Guľky s citrónom

  • Piškótovo ananásová torta

    Piškótovo ananásová torta

  • Gaštanová torta

    Gaštanová torta

kuk