Tartiflette
2008-03-19- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo zemiakov , Prívarky, omáčky, prílohy , Prílohy
Ingrediencie
- 500 g zemiakov, 150 g slaniny, 2,5 dl smotany na šľahanie, 30 g šalotky, 150 g syru gouda, provensálske korenie, soľ.
Postup
Krok 1
Ošúpané zemiaky nakrájame na kocky, dáme do menšieho pekáča. Pridáme na rezance nakrájanú slaninu, najemno nasekanú šalotku, alebo obyčajnú cibuľu a premiešame. V miske rozmiešame smotanu, štipku soli (pozor, slanina a syr sú slané), provensálske korenie. Nalejeme na zemiaky a na vrch poukladáme syr gouda, narezaný na plátky. Pečieme pri 165 stupňoch Celzia 30 až 35 minút. Podávame ako prílohu k mäsu (hlavne k jahňaciemu) alebo ako hlavný chod.