Tartiflette

2008-03-19

Ingrediencie

  • 500 g zemiakov, 150 g slaniny, 2,5 dl smotany na šľahanie, 30 g šalotky, 150 g syru gouda, provensálske korenie, soľ.

Postup

Krok 1

Ošúpané zemiaky nakrájame na kocky, dáme do menšieho pekáča. Pridáme na rezance nakrájanú slaninu, najemno nasekanú šalotku, alebo obyčajnú cibuľu a premiešame. V miske rozmiešame smotanu, štipku soli (pozor, slanina a syr sú slané), provensálske korenie. Nalejeme na zemiaky a na vrch poukladáme syr gouda, narezaný na plátky. Pečieme pri 165 stupňoch Celzia 30 až 35 minút. Podávame ako prílohu k mäsu (hlavne k jahňaciemu) alebo ako hlavný chod.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1174
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1175

Podobné recepty:
  • Syrové kroketky

    Syrové kroketky

  • Karfiolový puding

    Karfiolový puding

  • Omáčka na spôsob „big-mac“

    Omáčka na spôsob „big-mac“

kuk