Bravčové karé plnené mäsom

2015-12-15

Ingrediencie

  • 4x 200 g rezne z bravčového karé s kosťou
  • 250 g vykostených kuracích stehien
  • 250 g mletého bravčového mäsa
  • 1 ks vajce
  • 100 g taveného syra (v črievku)
  • 2 lyžica posekanej petržlenovej vňate
  • 2 strúčik cesnaku
  • 8 plátok šunky
  • 8 plátok tvrdého syra
  • 2 dl bieleho vína
  • 1 lyžička hladkej múky
  • 1 lyžica masla
  • trochu soľ
  • trochu olej.

Postup

Krok 1

Rúru predhrejeme na 180 stupňov Celzia. Kuracie mäso pomelieme a zmiešame s mletým bravčovým mäsom, 1/4 lyžičkou soli, vajcom, taveným syrom, posekanou petržlenovou vňaťou, prelisovaným cesnakom. Rezne plošne prekrojíme, ale tak, aby pri kosti zostalo mäso spojené. Mäso osolíme a naklepeme. Na dosku položíme plátok šunky, na šunku plátok syra a štvrtinu pripravenej mäsovej zmesi. Na plnku plátok syra a plátok šunky. Takto pripravenú náplň vložíme do „vrecka“ v bravčovom rezni. Vrecko uzatvoríme, okraje zaklepeme a spojíme ihlicami. Naplnené rezne opražíme na horúcom oleji z oboch strán, z každej strany asi 2 minúty. Preložíme ich do vyhriateho pekáčika a vložíme do predhriatej rúry. Po chvíli podlejeme bielym vínom. Pečieme asi 35 minút. Počas pečenia rezne 3x otočíme a ak je to potrebné podlejeme malým množstvom vriacej vody. Hotové rezne vyberiem, šťavu vydusíme na tuk, poprášime lyžičkou hladkej múky. Krátko opražíme. Pridáme za lyžicu masla, premiešame a odstavíme. Podávame preliate výpekom – omáčkou, so zemiakmi na cibuli a bielym vínom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1482
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1483

Podobné recepty:
  • Bravčový jazyk v ríbezľovej omáčke

    Bravčový jazyk v ríbezľovej omáčke

  • Pečený bôčik s baklažánovou kašou

    Pečený bôčik s baklažánovou kašou

  • Mäso dvoch farieb

    Mäso dvoch farieb

kuk