Bravčové karé plnené mäsom
2015-12-15- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Pečené a grilované mäso
Ingrediencie
- 4x 200 g rezne z bravčového karé s kosťou
- 250 g vykostených kuracích stehien
- 250 g mletého bravčového mäsa
- 1 ks vajce
- 100 g taveného syra (v črievku)
- 2 lyžica posekanej petržlenovej vňate
- 2 strúčik cesnaku
- 8 plátok šunky
- 8 plátok tvrdého syra
- 2 dl bieleho vína
- 1 lyžička hladkej múky
- 1 lyžica masla
- trochu soľ
- trochu olej.
Postup
Krok 1
Rúru predhrejeme na 180 stupňov Celzia. Kuracie mäso pomelieme a zmiešame s mletým bravčovým mäsom, 1/4 lyžičkou soli, vajcom, taveným syrom, posekanou petržlenovou vňaťou, prelisovaným cesnakom. Rezne plošne prekrojíme, ale tak, aby pri kosti zostalo mäso spojené. Mäso osolíme a naklepeme. Na dosku položíme plátok šunky, na šunku plátok syra a štvrtinu pripravenej mäsovej zmesi. Na plnku plátok syra a plátok šunky. Takto pripravenú náplň vložíme do „vrecka“ v bravčovom rezni. Vrecko uzatvoríme, okraje zaklepeme a spojíme ihlicami. Naplnené rezne opražíme na horúcom oleji z oboch strán, z každej strany asi 2 minúty. Preložíme ich do vyhriateho pekáčika a vložíme do predhriatej rúry. Po chvíli podlejeme bielym vínom. Pečieme asi 35 minút. Počas pečenia rezne 3x otočíme a ak je to potrebné podlejeme malým množstvom vriacej vody. Hotové rezne vyberiem, šťavu vydusíme na tuk, poprášime lyžičkou hladkej múky. Krátko opražíme. Pridáme za lyžicu masla, premiešame a odstavíme. Podávame preliate výpekom – omáčkou, so zemiakmi na cibuli a bielym vínom.