Podbíjané bandurky

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 5 až 7 zemiakov, 1 stredne veľkú cibuľu, 2 kyslé smotany, mletú červená paprika, 2 bobkové listy, soľ, rozdrvené čierne korenie, maslo, vodu, petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

Ošúpeme zemiaky a nakrájame ich na väčšie kúsky. Na plátku masla urestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme bobkové listy, mletú červenú papriku, zamiešame a pridáme nakrájané zemiaky. Osolíme a okoreníme rozdrveným čiernym korením. Chvíľu miešame až sa zemiaky zafarbia na červeno. Podlejeme trochou horúcej vody tak, aby nezakryla zemiaky. Necháme dusiť asi 20 minút. Keď sú zemiaky mäkké, odstavíme z ohňa a ešte do horúceho pridáme dve kyslé smotany. Premiešame a necháme chvíľu stáť. Podávame s nadrobno natrhanou petržlenovou vňaťou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2480
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2481

Podobné recepty:
  • Tekvicová "kapusta" ako príloha k mäsu

    Tekvicová "kapusta" ako príloha k mäsu

  • Tirolské knedle II

    Tirolské knedle II

  • Dusená kapusta

    Dusená kapusta

kuk