Diabolské šúľance

2016-04-29
  • Celkový čas : 60 min.

Popis

Tradičné šúlance pripravené s výbornou slaninkou. Diabolské šúlance určite zasýtia hladných chlapov.

Ingrediencie

  • 400 g bravčového karé
  • 100 g prerastenej údenej slaniny
  • 2 ks väčšie cibule
  • 100 g paradajkového pretlaku
  • korenie čili
  • 4 strúčik cesnaku
  • 1 konzerva kukurice
  • 1 konzerva červenej fazule
  • majorán
  • zeleninovú koreniacu zmes
  • olej
  • 100 g hladkej múky
  • 3 ks vajcia
  • 4 lyžica detskej krupice
  • 500 g zemiakov uvarených v šupke

Postup

Krok 1

Zemiaky, deň vopred uvarené v šupke, ošúpeme a postrúhame (alebo prelisujeme, čí pomelieme). K zemiakom pridáme múku, krupicu, vajcia a rukou vypracujeme tuhé cesto.

Krok 2

Z cesta vytvarujeme valec s priemerom asi 1 cm, ktorý pokrájame na malé, asi 1 cm dlhé kúsky. Z každého kúsku, medzi dlaňami, vytvarujeme šúľanec. Šúľance postupne vhadzujeme do vriacej, osolenej vody.

Krok 3

Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájanú slaninu a krátko spolu opražíme. Pridáme na menšie rezance pokrájané mäso. Krátko podusíme a odstavíme. Pridáme kukuricu, fazuľu, čili podľa chuti a paradajkový pretlak. Uvarené šúľance sitkom vyberáme z vriacej vody a pridávame ich k mäsu. Pridáme majorán a zeleninovú koreniacu zmes.

Krok 4

Premiešame.

Krok 5

Podávame so zeleninovým šalátom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 6370
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

6371

Podobné recepty:
  • Baklažánové lečo

    Baklažánové lečo

  • Kakaová roláda so šľahačkou

    Kakaová roláda so šľahačkou

  • Tradičné prešporské pagáčiky

    Tradičné prešporské pagáčiky

kuk