Narodeninová torta

-0001-11-30

Ingrediencie

  • Korpus: 5 vajec, 150 g práškového cukru, 100 g hrubej múky, 1/2 vrecúška kypriaceho prášku, 80 g pomletých orechov. Plnka: 120 g práškového cukru, 250 g masla, 3 lyžice rumu, 1/2 vrecúška pudingového prášku Zlatý klas, 2,5 dl mlieka, lekvár pod plnku (nemusí byť), lyžicu kakaa. Poleva : 50 g čokolády na varenie, 40 g stuženého tuku alebo masla.

Postup

Krok 1

Korpus: žĺtky miešame s polovicou práškového cukru do penista. Bielka šľaháme s druhou polovicou práškového cukru. Do vymiešaných žĺtkov primiešame hrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva, vyšľahané bielka a pomleté orechy - súčasne a zľahka. Pečieme vo vymastenej a múkou vysypanej tortovej forme pri teplote 150 stupňov Celzia 30 minút. Vychladnutý korpus prekrojíme na tri pláty. Plnka: rum, práškový cukor a maslo dobre vymiešame, pridáme hustý puding uvarený podľa receptu na vrecúšku. Polovicu plnky zafarbíme kakaom. Prekrojené pláty plníme ľubovolne striedavo, bledou a tmavou plnkou, pod plnku môžeme natrieť riedky lekvár. Poleva: čokoládu a tuk rozpustíme vo vodnom kúpeli, keď začne tuhnúť nalejeme rovnomerne na vrch torty. Necháme vychladnúť. Boky torty a vrch ozdobíme zvyškom plnky ľubovolne za pomoci pištole alebo vrecúška na zdobenie. Sviečky napicháme do polo stuhnutej čokoládovej polevy.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1150
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1151

Podobné recepty:
  • Bábovka (bezvaječná) k "indickému čaju"

    Bábovka (bezvaječná) k "indickému čaju"

  • Suché pečivo

    Suché pečivo

  • Rezy s pomarančovým tvarohom a mandarínkami

    Rezy s pomarančovým tvarohom a mandarínkami

kuk