Croasanty

2016-04-20
  • Počet porcií : 3
  • Čas prípravy : 80 min.
  • Čas varenia : 10 min.
  • Celkový čas : 90 min.

Popis

Chutné raňajky či desiata.

Ingrediencie

  • 600 g hladkej múky
  • 0,5 l mlieka
  • 15 g droždia
  • 1/2 lyžička soli
  • 30 g masla
  • 2 ks vajcia
  • 60 g práškového cukru
  • 400 g masla
  • malé množstvo hladkej múky

Postup

Krok 1

Všetky suroviny by mali mať izbovú teplotu. Droždie rozmiešame malom množstve vlažného mlieka, pridáme hladkú múku, soľ, 30 g zmäknutého masla, cukor, vajcia. Dobre vymiesime a podľa potreby pridávame mlieko. Cesto má mať tuhšiu konzistenciu.

Krok 2

Do 400 g masla zapracujeme menšie množstvo hladkej múky a vytvarujeme tukovú kocku. Cesto vyvaľkáme do obdĺžnika, tukovú kocku položíme doprostred a preložíme cez ňu cesto. Takto preložené cesto rozvaľkáme na obdĺžnik a preložíme na 3 krát. Tento postup zopakujeme 3 krát. Po poslednom preložení necháme 1 hodinu odpočinúť (stuhnúť) v chladničke. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 2,5 až 3 mm, vykrojíme z neho väčšie trojuholníky. Do stredu položíme náplň a zrolujeme na croasanty.

Krok 3

Náplň môžeme použiť sladkú (čokoláda), alebo slanú (oravská slaninka). Croasanty poukladáme na plech, vystlatý papierom na pečenie. Chvíľu necháme kysnúť, potrieme rozšľahaným vajcom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 220 °C. Pečieme asi 10 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 797
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

798

Podobné recepty:
  • Citrónový krém

    Citrónový krém

  • Ovocné trubičky

    Ovocné trubičky

  • Sacherova torta

    Sacherova torta

kuk