Baraní perkelt

2015-12-01

Popis

Chutný perkelt podľa slovenského receptu. Pripravte si ho aj s baraním mäsom a ako typická príloha sú nokerle, čiže halušky.

Ingrediencie

  • 2-3 ks cibule
  • 1 lyžica masti
  • 1 lyžica sladkej mletej červenej papriky
  • 600 g baranieho mäsa
  • 100 g rajčiakov alebo 1 lyžice rajčiakového pretlaku
  • 2-3 ks papriky
  • soľ

Postup

Krok 1

Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme mletú červenú papriku a mäso pokrájané na malé kocky. Dusíme vo vlastnej šťave, občas podlievame malým množstvom vody. Keď je mäso polomäkké, pridáme olúpané, pokrájané rajčiaky, papriku, soľ a dodusíme.

Krok 2

Podávame so zemiakmi alebo nokerlami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 612
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

613

Podobné recepty:
  • Pečený guláš

    Pečený guláš

  • Kebabčeta s baklažánovou prílohou

    Kebabčeta s baklažánovou prílohou

  • Hovädzí perkelt

    Hovädzí perkelt

kuk