Tvarohová torta so sušeným ovocím

2006-12-23

Ingrediencie

  • 750 g smotanového syru, 500 g jemného tvarohu (ricotta), 100 g vylúpaných arašíd, 200 g sušienok, štipku soli, 1 celú vanilku, 1 celý muškátový oriešok, 100 g hnedého cukru, 150 g kryštálového cukru, 100 g hrubej múky, 4 vajcia, 150 g sušených brusníc, 150 g sušenej papáje, 50 g hrozienok, 50 g masla.

Postup

Krok 1

Arašidy (bez hnedých šupiek) nahrubo pomelieme spolu so sušienkami. Menším množstvom zmesi vysypeme maslom vymastenú tortovú formu. Smotanový syr zmiešame s jemným tvarohom a štipkou soli. Do hmoty nastrúhame celý muškátový oriešok, pridáme dužinu vanilky, hnedý cukor a kryštálový cukor. Primiešame hrubú múku, vajcia, brusnice, papayu a hrozienka. Polovicu hmoty vlejeme do formy, na ňu rovnomerne navrstvíme väčšiu časť zvyšku mletých arašíd a sušienok a vlejeme druhu vrstvu syrovej hmoty. Povrch posypeme zostávajúcou časťou mletých arašíd a sušienok. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia asi 35 až 40 minút. Porcie torty posypeme práškovým cukrom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 696
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

697

Podobné recepty:
  • Lángoše

    Lángoše

  • Krémová torta s pomarančmi

    Krémová torta s pomarančmi

  • Čokoládové rožteky

    Čokoládové rožteky

kuk