Wafle
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Dezerty , Ovocné dezerty
Ingrediencie
- 500 g polohrubej múky, 1 stužený tuk na pečenie (na Slovensku Palmarín), 6 vajec, 100 g cukru, 0,5 l mlieka, 2 vrecúška vanilkového cukru, 2 vrecúška prášku do pečiva.
Postup
Krok 1
Osobitne vyšľaháme bielka s vanilkovým cukrom, osobitne žĺtky s cukrom. K žĺtkom pridáme zmäknutý tuk a vyšľaháme. Postupne primiešame mlieko a potom aj múku s kypriacim práškom. Vymiešame do hladkej hmoty. Zľahka primiešame sneh z bielkov. Pečieme vo waflovači. Z tejto dávky pripravíme 12 až 14 kusov. Wafle potrieme džemom alebo čokoládovou plnkou a ozdobíme šľahačkou. Na druhý deň wafle prihrejeme v hriankovači.