Kapor na masle
2016-06-07- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby sladkovodné
Ingrediencie
- 1,5 kg kapara, 1 kg zemiakov, 100 g masla, soľ, zeleninovú koreniacu zmes, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, maslo a strúhanku na vymastenie a vysypanie pekáča.
Postup
Krok 1
Pekáč vymastíme maslom, vysypeme jemnou strúhankou. Olúpané zemiaky nakrájame na kolieska a naukladáme na dno pekáča. Posolíme, posypme zeleninovou koreniacou zmesou. Do očisteného kapra bez hlavy urobíme niekoľko priečnych zárezov, osolíme ho, potrieme paprikou a okoreníme. Položíme ho na vrstvu zemiakov, obložíme maslom a dáme upiecť do vyhriatej rúry asi na 45 minút. Zemiaky i ryba musia byť upečené do zlatista Týmto spôsobom môžeme pripraviť akúkoľvek rybu, napríklad aj lososa.