Kapor na masle

2016-06-07

Ingrediencie

  • 1,5 kg kapara, 1 kg zemiakov, 100 g masla, soľ, zeleninovú koreniacu zmes, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, maslo a strúhanku na vymastenie a vysypanie pekáča.

Postup

Krok 1

Pekáč vymastíme maslom, vysypeme jemnou strúhankou. Olúpané zemiaky nakrájame na kolieska a naukladáme na dno pekáča. Posolíme, posypme zeleninovou koreniacou zmesou. Do očisteného kapra bez hlavy urobíme niekoľko priečnych zárezov, osolíme ho, potrieme paprikou a okoreníme. Položíme ho na vrstvu zemiakov, obložíme maslom a dáme upiecť do vyhriatej rúry asi na 45 minút. Zemiaky i ryba musia byť upečené do zlatista Týmto spôsobom môžeme pripraviť akúkoľvek rybu, napríklad aj lososa.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 983
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

984

Podobné recepty:
  • Praženica s krevetami (India, Tamil Nadu)

    Praženica s krevetami (India, Tamil Nadu)

  • Tajomstvo orientu

    Tajomstvo orientu

  • Ríbezľová omeleta

    Ríbezľová omeleta

kuk