Marhuľová panenka
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Pečené a grilované mäso , Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu
Ingrediencie
- 2 bravčové panenky, 150 g sušených marhúľ, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice masla, 2 dl bieleho vína, 2 lyžice medu, 1 lyžičku škrobovej múčky, soľ, mleté biele korenie, korenie čili, mäsový vývar, balzamikový ocot.
Postup
Krok 1
Marhule prepláchneme vriacou vodou, alebo ich krátko povaríme, aby zmäkli a najkrájame ich na malé kúsky. Nadrobno pokrájame cibuľu. Na masle speníme cibuľu, priáme prelisovaný cesnak a marhule. Premiešame, krátko podusíme a necháme vychladnúť. Panenku odblaníme a vytvoríme do nej otvor. Vytvorené vrecko naplníme marhuľovou plnkou a uzatvoríme špáradlom. Mäso osolíme a okoreníme. Naplnenú panenku opražíme na horúcom oleji a preložíme na pekáč. V mede rozmiešame korenie čili a potrieme ním naplnené panenky. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme 15 až 20 minút. Po upečení šťavu zlejeme, zaprášime škrobovou múčkou, zalejeme bielym vínom a krátko povaríme. Do omáčky dáme niekoľko kvapiek balzamikového octu a premiešame. Podávame s hrozienkovou ryžou.