Rybie halušky v šampiňónovo syrovej omáčke

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 300 g rybieho filé, 1 lyžičku citrónovej šťavy, 1 lyžičku kôpru, 2 krajce toastového chleba, 1 dl šľahačkovej smotany, 2 vajcia, strúhanku, zeleninovú koreniacu zmes, 1 pór, 150 g šampiňónov, 2,5 dl šľahačkovej smotany, 2,5 dl vývaru, 1 dl bieleho vína, 200 g syru s modrou plesňou, mleté biele korenie.

Postup

Krok 1

Rybie filé pokrájame na menšie kúsky, pridáme vajcia, chlieb rozmočený v 1 dl smotany a hmotu rozmixujeme. Zľahka primiešame pokrájaný kôpor, citrónovú šťavu, soľ a zeleninovú koreniacu zmes. Podľa potreby zahustíme strúhankou. Vriacu vodu osolíme a pridáme do nej víno. Z hmoty vykrajujeme dvomi lyžicami halušky, ktoré vhadzujeme do vriacej, ochutenej vody. Keď halušky vyplávajú na povrch, povaríme ich na miernom ohni ešte dve až tri minúty a vyberieme. Najemno pokrájame pór, ktorý speníme na oleji. Pridáme na plátky pokrájané šampiňóny, premiešame a krátko osmažíme. Môžeme zaprášiť hladkou múkou. Podlejeme smotanou a za stáleho miešania krátko povaríme. Pridáme postrúhaný syr a postupne pridáme aj z vývaru, v ktorom sme varili halušky. Prehrejeme a odstavíme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 990
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

991

Podobné recepty:
  • Slivky v červenom víne

    Slivky v červenom víne

  • Závitky z červenej kapusty s banánovou náplňou

    Závitky z červenej kapusty s banánovou náplňou

  • Jednoduchý makový koláč

    Jednoduchý makový koláč

kuk