Kelový koláč
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Slané múčniky a pečivo , Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu
Ingrediencie
- 500 g zemiakov uvarených v šupke, 750 g kelu, 1 cibuľu, 150 g prerastenej slaniny, 4 strúčiky cesnaku, 2 dl mlieka, 0,5 l kyslej smotany, 3 vajcia, 1 lyžicu kečupu, 1 lyžičku mletej červenej papriky, majorán, soľ, mleté biele korenie.
Postup
Krok 1
Kel na drobno pokrájame. Slaninu pokrájame na malé kocky a čiastočne vyškvaríme. Pridáme k nej nadrobno pokrájanú cibuľu, krátko osmažíme a pridáme pokrájaný kel. Premiešame a dusíme asi 15 minút. Počas dusenia osolíme a po dodusení primiešame rozpučený cesnak a majorán. Kel necháme vychladnúť. Pekáč potrieme slaninou a poukladáme doň plátky uvarených zemiakov, ktoré mierne osolíme. Na zemiaky navrstvíme kelovú zmes. Smotanu rozmiešame s vajciami, mliekom, kečupom, soľou, bielym korením, mletou červenou paprikou. Zmesou zalejeme naplnenú formu. Zapečieme vo vyhriatej rúre.