Cesnakové žemličky

2016-04-05
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 100 min.
  • Čas varenia : 20 min.
  • Celkový čas : 120 min.

Popis

Vyskúšajte cesnakové žemličky v kombinácii s nátierkou z čerstvých byliniek.

Ingrediencie

  • 12 strúčik cesnaku
  • 450 g hladkej múky
  • 3,5 dl mlieka
  • 2,5 lyžička sušeného droždia
  • 2 lyžica olivového oleja
  • 1 vajce
  • 1 lyžička soli
  • sušené bylinky

Postup

Krok 1

Cesnakové strúčiky očistíme a pokrájame na kúsky, ktoré potom povaríme v mlieku, kým nezmäknú. Zmes rozmixujeme a necháme trochu vychladnúť. Urobíme cesto z vlažného cesnakového mlieka, múky, droždia, byliniek, vajca, oleja a soli. Necháme kysnúť asi 1 hodinu, alebo kým cesto nezdvojnásobí svoju veľkosť.

Krok 2

Vykysnuté cesto premiesime, rozdelíme na 8 časti a z každej tvarujeme žemličku, ktorú na vrchu nakrojíme ostrým nožom, uložíme na plech a necháme kysnúť ďalších 20 minút.

Krok 3

Zohrejeme rúru na 190 °C. Žemličky potrieme vlažným mliekom a posypeme hrubou soľou alebo sezamovými, či makovými semiačkami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 766
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

767

Podobné recepty:
  • Nepečená čokoládová roláda

    Nepečená čokoládová roláda

  • Priešmak (kukuričný koláč)

    Priešmak (kukuričný koláč)

  • Želatínový koláč bez želatíny

    Želatínový koláč bez želatíny

kuk