Cesnakové žemličky
2016-04-05- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Slané múčniky a pečivo
- Počet porcií : 4
- Čas prípravy : 100 min.
- Čas varenia : 20 min.
- Celkový čas : 120 min.
Popis
Vyskúšajte cesnakové žemličky v kombinácii s nátierkou z čerstvých byliniek.
Ingrediencie
- 12 strúčik cesnaku
- 450 g hladkej múky
- 3,5 dl mlieka
- 2,5 lyžička sušeného droždia
- 2 lyžica olivového oleja
- 1 vajce
- 1 lyžička soli
- sušené bylinky
Postup
Krok 1
Cesnakové strúčiky očistíme a pokrájame na kúsky, ktoré potom povaríme v mlieku, kým nezmäknú. Zmes rozmixujeme a necháme trochu vychladnúť. Urobíme cesto z vlažného cesnakového mlieka, múky, droždia, byliniek, vajca, oleja a soli. Necháme kysnúť asi 1 hodinu, alebo kým cesto nezdvojnásobí svoju veľkosť.
Krok 2
Vykysnuté cesto premiesime, rozdelíme na 8 časti a z každej tvarujeme žemličku, ktorú na vrchu nakrojíme ostrým nožom, uložíme na plech a necháme kysnúť ďalších 20 minút.
Krok 3
Zohrejeme rúru na 190 °C. Žemličky potrieme vlažným mliekom a posypeme hrubou soľou alebo sezamovými, či makovými semiačkami.