Orechovo - kávová torta

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 6 bielkov, 250 g šľahačkovej smotany, 60 g vlažného rozpusteného masla, 1 lyžicu instantnej kávy, 100 g pomletých orechov, 160 g hrubej múky, 160 g cukru.

Postup

Krok 1

Bielky vyšľaháme dotuha. Za stáleho miešania pomaly pridávame cukor, orechy, múku, kávu a maslo. Všetko zľahka premiešame. Cesto vylejeme na vymastenú a vysypanú tortovú formu. Pečieme dozlata asi 45 minút. Upečenú a vychladnutú tortu prerežeme cez stred na dvoje. Tortu naplníme plnkou, ktorú si pripravíme vyšľahaním šľahačky. Šľahačku môžeme prichutiť pridaním kávy, ovocnej šťavy a podobne. Naplnenú tortu spojíme a vrch potrieme ušľahanou šľahačkou, ozdobíme orechmi alebo ovocím.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1018
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1019

Podobné recepty:
  • Hruškové koláčiky

    Hruškové koláčiky

  • Noodles with chicken

    Noodles with chicken

  • Torta Red velvet

    Torta Red velvet

kuk