Orechovo - kávová torta
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
Ingrediencie
- 6 bielkov, 250 g šľahačkovej smotany, 60 g vlažného rozpusteného masla, 1 lyžicu instantnej kávy, 100 g pomletých orechov, 160 g hrubej múky, 160 g cukru.
Postup
Krok 1
Bielky vyšľaháme dotuha. Za stáleho miešania pomaly pridávame cukor, orechy, múku, kávu a maslo. Všetko zľahka premiešame. Cesto vylejeme na vymastenú a vysypanú tortovú formu. Pečieme dozlata asi 45 minút. Upečenú a vychladnutú tortu prerežeme cez stred na dvoje. Tortu naplníme plnkou, ktorú si pripravíme vyšľahaním šľahačky. Šľahačku môžeme prichutiť pridaním kávy, ovocnej šťavy a podobne. Naplnenú tortu spojíme a vrch potrieme ušľahanou šľahačkou, ozdobíme orechmi alebo ovocím.