Kávová roláda
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
Ingrediencie
- 6 vajec, 6 lyžíc práškového cukru, 2 lyžice polohrubej múky, 4 až 5 lyžíc mletých orechov, 1/2 vrecúška prášku do pečiva, čokoládovú polevu. Krém: 1,5 dl mlieka, 1 lyžicu na jemno pomletej kávy, 1 lyžicu hladkej múky, 1 žĺtok, 1 vrecúško vanilkového cukru, 180 g masla, 100 g práškové cukru, 1 lyžicu rumu.
Postup
Krok 1
Vajcia s cukrom dobre vymiešame, pridáme múku s práškom do pečiva, orechy a zľahka premiešame. Cesto rozotrime na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech, upečieme a necháme vychladnúť. Do mlieka pridáme kávu, privedieme do varu a necháme vychladnúť. Vo vodnom kúpeli do kávy postupne primiešavame žĺtok, múku, vanilkový cukor a uvaríme hustú kašu. Odstavíme z ohňa a miešame do vychladnutia. Maslo vymiešame s cukrom a spojíme s kašou. Nakoniec primiešame rum. Plnkou natrieme upečený plát, zvinieme do rolády a polejeme čokoládovou polevou.