Sedmohradská kapusta s kôprom

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 500 g kyslej kapusty, 400 g bravčového mäsa, 4 závitky plnenej kapusty (z ryže, mäsa, vajca), kôpor, mleté čierne korenie, 2 dl bieleho vína, 60 g údenej slaniny, 1 dl smotany, soľ.

Postup

Krok 1

Misu z varného skla vyložíme tenkými plátkami údenej slaniny, na ktoré navrstvíme polovicu kyslej kapusty. Posypeme kôprom. Na kapustu poukladáme plátky naklepaného, osoleného mäsa, na ktoré navrstvíme druhú polovicu kyslej kapusty. Navrch položíme závitky plnenej kapusty. Zalejeme vodou, aby bolo všetko prikryté. Pridáme niekoľko zrniek čierneho korenia, kôpor a biele víno. Varíme na miernom ohni asi 2 hodiny. Pred podávaním pridáme smotanu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1197
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1198

Podobné recepty:
  • Plnené orechy

    Plnené orechy

  • Sladké zdravé bochníčky

    Sladké zdravé bochníčky

  • Sypaný tvarohový koláč

    Sypaný tvarohový koláč

kuk