Holúbky
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Zelenina a zemiaky s mäsom , Zelenina s mäsom
Ingrediencie
- 1 kyslej kapusty, 600 g bravčového pliecka, 250 g uvarenej ryže, 1 cibuľu, 2 vajcia, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, soľ, hlávku kapusty, olej, 4 strúčiky cesnaku, 1 šľahačkovú smotanu, 1 kyslú smotanu.
Postup
Krok 1
Hlávku kapusty varíme na miernom ohni asi 2 hodiny. Mäso pomelieme, pridáme umytú ryžu, papriku, korenie, vajcia, cibuľu spenenú na oleji, prelisovaný cesnak a dobre premiešame. Z uvarenej hlávky kapusty opatrne pooddeľujeme jednotlivé listy. Do listov zavinieme mäsovú zmes. Do hrnca dáme vrstvu kyslej kapusty, na kapustu poukladáme holúbky, opäť vrstvu kapusty, holúbky a navrch kapustu. Zalejeme studenou vodou a na miernom ohni varíme asi 2 hodiny. Pred dovarením zalejeme šľahačkovou smotanou. Na porciu holúbkov dáme ešte lyžicu kyslej smotany. Podávame s chlebom.