Holúbky

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 1 kyslej kapusty, 600 g bravčového pliecka, 250 g uvarenej ryže, 1 cibuľu, 2 vajcia, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, soľ, hlávku kapusty, olej, 4 strúčiky cesnaku, 1 šľahačkovú smotanu, 1 kyslú smotanu.

Postup

Krok 1

Hlávku kapusty varíme na miernom ohni asi 2 hodiny. Mäso pomelieme, pridáme umytú ryžu, papriku, korenie, vajcia, cibuľu spenenú na oleji, prelisovaný cesnak a dobre premiešame. Z uvarenej hlávky kapusty opatrne pooddeľujeme jednotlivé listy. Do listov zavinieme mäsovú zmes. Do hrnca dáme vrstvu kyslej kapusty, na kapustu poukladáme holúbky, opäť vrstvu kapusty, holúbky a navrch kapustu. Zalejeme studenou vodou a na miernom ohni varíme asi 2 hodiny. Pred dovarením zalejeme šľahačkovou smotanou. Na porciu holúbkov dáme ešte lyžicu kyslej smotany. Podávame s chlebom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1399
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1400

Podobné recepty:
  • Syrová pochúťka

    Syrová pochúťka

  • Tvarohové placky III

    Tvarohové placky III

  • Osviežujúci nápoj z kávy a coly

    Osviežujúci nápoj z kávy a coly

kuk