Tekvicová polievka

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 600 g slepačieho mäsa, 1 cibuľu, 4 strúčiky cesnaku, 1,5 kg tekvice, 4 lyžice olivového oleja, korenie karí, hladkú múku, jablká, citrónovú šťavu, soľ, mleté biele korenie.

Postup

Krok 1

Do hrnca dáme umyté slepačie mäso, 2 lyžice olivového oleja, 1/2 cibule, 1,5 l vody a prikryté varíme, pokým mäso nie je mäkké. Na zvyšnom oleji speníme nadrobno pokrájanú polovicu cibule, nadrobno pokrájaný cesnak. Pridáme pokrájanú tekvicu, ktorú sme vydlabali z polovíc tekvíc. Pridáme korenie karí, prikryjeme a dusíme. Slepačí vývar scedíme, podlejeme ním tekvicu a varíme asi 20 minút. Pred dovarením pridáme jablká pokrájané na kocky. Múku rozmiešame v malom množstve vody, pridáme do polievky a ešte krátko povaríme. Uvarené mäso oberieme od kostí, pokrájame na malé kocky a vložíme do polievky. Polievku ochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením. Polievku podávame vo vydlabaných poloviciach tekvice. Na okraj, ako ozdobu, môžeme zavesiť niekoľko tenkých feferónov, ktorých stopka je zahnutá. K polievke podávame chlieb.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 892
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

893

Podobné recepty:
  • Slivkovo hruškový kompót

    Slivkovo hruškový kompót

  • Polievka zo šunkového odvaru vajciami

    Polievka zo šunkového odvaru vajciami

  • Zapekaný syr

    Zapekaný syr

kuk