Zapekané ovsené vločky

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 250 g ovsených vločiek, 0,5 l mlieka, 100 g kryštálového cukru, 1 lyžicu masla, 2 vajcia, 80 g práškového cukru, mletú škoricu, ovocie (jahody, maliny, čučoriedky, ananás).

Postup

Krok 1

Vločky povaríme asi 20 minút v mlieku. Pridáme maslo, kryštálový cukor a po vychladnutí aj 2 žĺtky. Z bielkov a práškového cukru ušľaháme tuhý sneh. Zmes z vločiek navrstvíme do maslom vymastenej tortovej formy, alebo inej vhodnej nádoby. Na vločkovú zmes dáme ovocie a vrstvu snehu z bielkov. Zapečieme v rúre do hneda (asi 15 minút).

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 934
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

935

Podobné recepty:
  • Námornícky šalát

    Námornícky šalát

  • Crostini s hydinovou pečeňou

    Crostini s hydinovou pečeňou

  • Ríbezľový sirup

    Ríbezľový sirup

kuk