Zapekaná plnená kapusta
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Zelenina a zemiaky s mäsom , Zelenina s mäsom
Ingrediencie
- 1 hlávka bielej kapusty, tuk na vymastenie formy, alobal. Plnka: 400 g bravčového mäsa, soľ mleté čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku, mletá červená paprika, potlčená rasca, 1 cibuľa, 1 lyžica masti.
Postup
Krok 1
Kapustu rozoberieme a listy sparíme vriacou vodou. Časť listov rozložíme na dno vymastenej bábovkovej formy, potrieme ich plnkou, znova preložíme listami a takto postupujeme, až kým sa celá forma nenaplní. Navrch uložíme dve vrstvy listov, prikryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre 60 až 80 minút. Plnka: Mäso pokrájame na kocky, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, premiešame s rozotreným cesnakom a necháme postáť 2 až 3 hodiny. Potom zomelieme, pridáme mletú červenú papriku, potlčenú rascu a premiešame. Cibuľu posekanú nadrobno speníme v rozohriatej masti, primiešame mäsovú zmes a opražíme.