Zapekaná plnená kapusta

2015-09-29

    Ingrediencie

    • 1 hlávka bielej kapusty, tuk na vymastenie formy, alobal. Plnka: 400 g bravčového mäsa, soľ mleté čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku, mletá červená paprika, potlčená rasca, 1 cibuľa, 1 lyžica masti.

    Postup

    Krok 1

    Kapustu rozoberieme a listy sparíme vriacou vodou. Časť listov rozložíme na dno vymastenej bábovkovej formy, potrieme ich plnkou, znova preložíme listami a takto postupujeme, až kým sa celá forma nenaplní. Navrch uložíme dve vrstvy listov, prikryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre 60 až 80 minút. Plnka: Mäso pokrájame na kocky, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, premiešame s rozotreným cesnakom a necháme postáť 2 až 3 hodiny. Potom zomelieme, pridáme mletú červenú papriku, potlčenú rascu a premiešame. Cibuľu posekanú nadrobno speníme v rozohriatej masti, primiešame mäsovú zmes a opražíme.

     

    Priemerné hodnotenie členov

    (0 / 5)

    0 0 1158
    Ohodnoť tento recept

    0 ľudí hodnotilo recept

    1159

    Podobné recepty:
    • Zemiaky zapečené s rybou

      Zemiaky zapečené s rybou

    kuk