Kelovo ryžový nákyp

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 1 hlávku kelu, 170 g masla, 200 g ryže, 250 g údeného mäsa (alebo údeného tofu), 4 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, tuk, strúhanku.

Postup

Krok 1

V osolenej vode, do ktorej sme pridali 100 g masla, do polomäkka uvaríme hlávku kelu. Ryžu pripravíme (uvaríme, udusíme) obvyklým spôsobom. Kel necháme odkvapkať, nadrobno ho nakrájame. Nadrobno pokrájame aj údene mäso. Zvyšok masla vymiešame so 4 žĺtkami, soľou a korením. Po vychladnutí ryže všetko spolu zmiešame. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a primiešame k ryžovej zmesi. Pečieme vo vymastenej a strúhankou vysypanej forme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 805
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

806

Podobné recepty:
  • Ríbezľový sirup II

    Ríbezľový sirup II

  • Kuracia nátierka

    Kuracia nátierka

  • Hubový prášok

    Hubový prášok

kuk