Rizoto zo zvyškov mäsa
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Bravčové mäso , Pečené a grilované mäso
Ingrediencie
- Pečené mäso alebo pečené kurča, 2 hrnčeky guľatej ryže, 2 hrnčeky teplej vody, 2 hrnčeky horúceho bujónu (alebo slepačieho vývaru), vrecúško mrazenej mrkvy s hráškom, 1 lyžicu oleja z opraženej cibule, soľ, zeleninovú koreniacu zmes, mletú červenú papriku.
Postup
Krok 1
Do misy na pečenie dáme najemno nakrájané mäso aj s výpekom. Mäso zasypeme ryžou, zalejeme teplou vodou, horúcim bujónom, alebo slepačím vývarom, pridáme mrazenú mrkvu s hráškom, olej z opraženej cibule, soľ, zeleninovú koreniacu zmes, štipku mletej červenej papriky. Zamiešame a vložíme do vyhriatej rúry. 15 minút po zovretí je rizoto hotové.